Masaže.


Informacije o tretmanu.

U The Body Clinique-u nudimo medicinsku, sportsku, klasičnu te anticelulitnu masažu. Očekuje Vas individualan i profesionalan pristup, ugodan, miran i opuštajući prostor, najviši standard čistoće i higijene te potpuna posvećenost Vama i Vašim potrebama i željama.

Masaža može biti osnovna terapija, ali često je uključujemo u cjelokupnu rehabilitaciju. Masaža opušta, ubrzava cirkulaciju, pomaže u zacjeljivanju ožiljaka, postoperativnom oporavku, kod reumatskih bolesti, osteoporoze, glavobolje, migrene, celulita i masnih naslaga.

 

Masažom smanjujemo bolna stanja, a posebno je korisna nakon operacija i imobilizacije. Važan rezultat masaže je i opuštanje i smanjenje fizičke i psihičke napetosti.


Primjenjujemo ručnu masažu koja ima terapijsku, ali i dijagnostičku komponentu, a ponekad kombiniramo i razne uređaje za masažu (struja, magnet, vibracijski uređaji...). Ručna masaža izravno i neizravno djeluje na mišićni i živčani sustav te cirkulaciju krvi i limfe. Poboljšana cirkulacija znači i da se tkivo bolje opskrbljuje kisikom i hranjivim tvarima.


Masaža je učinkovita kod sljedećih indikacija:

  • Problemi s vratom i ramenima
  • Bolna leđa
  • Reumatske bolesti
  • Glavobolje
  • Migrene
  • Povišeni tonus mišića
  • Miogeloze
  • Problemi s cirkulacijom
  • Osteoporoza


SPORTSKA MASAŽA:

Sportska masaža može se definirati kao masaža koja priprema tijelo sportaša na napor prije ili nakon treninga ili natjecanja. Primjenjuje se specifičan način suhe masaže ili masaže nekim kontaktnim sredstvom, što omogućuje najbrži oporavak organizma.

Kod sportske masaže fizioterapeut će zagrijati i omekšati mišićno tkivo te poravnati mišićna vlakna. Ožiljci tada brže zacjeljuju i ubrzava se izbacivanje otpadnih tvari iz mišića. Gnječenjem postižemo veliku prokrvljenost mišića, istresanjem opuštenost, a lupkanje, cupkanje i udaranje poluzatvorenom šakom djeluje na podizanje tonusa mišića i pomaže ubrzanju metabolizma.


Redovite masaže od velike su koristi sportašima jer pomažu u održavanju tijela i sprječavanju ozljeda, održavanju pokretljivosti te pomažu u otklanjanju štetnih tvari nakupljenih intenzivnim treningom. Sportska masaža se može primjenjivati redovito – nekoliko puta na tjedan poslije samoga treninga, ili sporadično, kada sportaš osjeti potrebu.


MEDICINSKA MASAŽA:

Kod medicinske masaže dolazi do poboljšanja cirkulacije, poboljšava se opskrba kisikom i hranjivim sastojcima kao i eliminacija štetnih tvari iz metabolizma kao i ugljičnog dioksida iz krvi. Medicinska masaža može biti upotrijebljena kao primarna terapijska intervencija ili kao dodatak ostalim terapeutskim tehnikama.


Medicinsku masažu primjenjujemo usmjeravajući se prema dijagnostici i problemu radi kojeg se osoba i javila za tretman. Pomaže kod napetih i bolnih mišića u kojima se, zbog umora, nakupila mliječna kiselina. Mrežasto vezivno tkivo koje obavija mišiće, postajući sve gušće i manje savitljivo, nepovoljno utječe na držanje i disanje. Stalna napetost mišića otežava krvotok i dopremu hranjivih tvari do organa i tkiva. Masaža snižava koncentraciju hormona stresa i razgrađuje napetost, dovodeći tijelo u stanje balansa.


KLASIČNA MASAŽA:

Klasična masaža najčešća je i najpoznatija metoda masaže. Ipak često je se miješa s opuštajućom masažom, s kojom ima sličnosti, ali je ipak drugačija, kako samim metodama izvođenja, njenim intezitetom tako i samom svrhom. Klasična masaža je nešto jačeg inteziteta, prevenstveno namijenjena za poboljšavanje cirkulacije, otklanjanje stresa i napetosti. Koristi pet osnovnih elemenata za poboljšanje cirkulacije i izbacivanje toksina iz mišića. Pokreti su uvijek usmjereni prema srcu radi što bolje prokrvljenosti, lakšeg opuštanja mišića i cijeloga tijela.


Klasična masaža vrlo je efikasna kod smanjenja raznih bolova, omekšava tkivo, povoljno djeluje na metabolizam i kao najveći značaj klasične masaže jest otklanjanje stresa. Klasična masaža, za razliku od opuštajuće, ima još jednu bitnu razliku, a to je da može biti bolna, i da nije nužno uvijek ugodna. Iskusni i stručni maser će moguću bol smanjiti na najmanju mjeru i povećati osjećaj ugode, ali ostaje činjenica da zbog dubljih i intezivnijih pokreta je ova metoda grublja od opuštajuće masaže, što je i logično jer joj je namjena uz otklanjanje stresa i opuštanje napetih (bolnih) mišića.

Već nakon prvoga tretmana osjetiti ćete iznimnu opuštenost tijela, a postanu li vam posjeti maseru redovni (barem dva puta mjesečno), tijelu ćete vratiti gipkost i lakoću pokreta, kao i održavati zdravi duh i top formu.


OPUŠTAJUĆA MASAŽA:

Opuštajuća masaža omogućuje korekciju protoka energije uz opuštanje organizma te poboljšanje cirkulacije krvi i limfe kroz cijelo tijelo, harmonizira ga i uklanja iz njega umor, napetost i stres. Nakon ove masaže osjećat ćete se opušteni, oporavljeni i svježi. Opuštajućoj masaži primarni je cilj dovesti tijelo na granicu sna te ima cilj umiriti tijelo i um specifičnim pokretima i eteričnim uljima koja se biraju ovisno o godišnjem dobu, specifičnoj problematici ili jednostavno raspoloženju. S obzirom na to da masaža djeluje opuštajuće i oslobađa od anksioznosti i stresa, u mozgu se oslobađa serotonin koji dovodi do kvalitetnijeg sna. Ova vrsta masaže lagana je i ublažava bol koja također može ometati san. 

 Naruči se na besplatne konzultacije